Kalknagels en azijn

Azijn is een heus wondermiddel. Het helpt bij het doden van onkruid, is een adequaat reinigingsmiddel, werkt als geurvreter, verzacht de huid en noem maar op. Bij kalknagels en voetschimmels kan azijn helpen om van de aandoening af te komen.

Azijnzuur is een effectief middel dat bacteriën en schimmels bestrijdt. Schimmels houden namelijk niet van zuur. Azijn heeft niet alleen een helende werking bij kalknagels, het heeft ook een preventieve werking. Azijn werkt ook bij voeten die erg transpireren.
 

Hoe gebruik je azijn om kalknagels te behandelen?

1. Dep tweemaal per dag met een watje, met daarop wat azijn, op de nagel. Eventueel kun je de azijn verdunnen met wat water. Binnen een maand zou dat tot een positief resultaat moeten leiden.

2. Je kunt je voet(en) of tenen ook onderdompelen in een teiltje met azijn en water. Doe dit gedurende een week elke dag een half uur. Na één week zou er al een positief resultaat zichtbaar moeten zijn.

Mocht er binnen de hierboven genoemde termijnen geen resultaat zichtbaar zijn, dan kun je de azijnkuur voor langere tijd aanhouden. Soms kan het enige tijd duren voordat er een goed resultaat zichtbaar is. En een deel van de mensen met kalknagels is pas na een half jaar tot soms een jaar verlost van het probleem. Naast azijn wordt overigens door sommige mensen beweerd dat ook Biotex Blauw of Groen een helende werking heeft bij voetschimmel of kalknagels.

Andere huishoudelijke middelen die zouden kunnen helpen (de werking ervan is niet bewezen):
▪ Knoflook
▪ Gelatineblaadjes in de thee
▪ Citroen (zuur)
▪ Scheut Dettol  (voetbad)

Wij raden aan om bij de behandeling van kalknagels te beginnen met goedkope huishoudelijke middelen. Voor sommige mensen is namelijk de azijnmethode afdoende. Mocht dat niet werken dan kun je verder kijken naar andere producten, maar het is in onze ogen in eerste instantie onnodig om in eerste instantie direct veel geld uit te geven aan bepaalde producten.

Het is wel belangrijk om te weten dat veel mensen vaak niet zo maar van hun schimmelnagels af zijn. Voor de ene persoon is azijn zoals aangegeven voldoende, voor de andere persoon helpen andere methodes om van schimmelnagels af te komen. Soms kan een combinatie van inwendig gebruik (medicijnen) en uitwendig gebruik (crèmes en zalfjes) doeltreffend zijn.

En nog dit: kalknagels kan een hardnekkige kwaal zijn. Het is vaak een kwestie van iets vinden dat helpt!  

 

Klik hier: voor producten tegen kalknagels!