Kalknagels voorkomen

Je kunt bepaalde maatregelen nemen om te voorkomen dat je kalknagels krijgt. Veel mensen denken dat kalknagels kunnen ontstaan door een slechte hygiëne. Dit is een misverstand. Juist door een te goede hygiëne (gebruik van o.a. veel alkalische zeep) kunnen kalknagels ontstaan. De huid wordt hierdoor gevoeliger voor schimmels.
 

Maatregelen

Het voorkomen van kalknagels is belangrijk, maar ook het voorkomen van voetschimmel is belangrijk. Door deze voetschimmel kan uiteindelijk een schimmelnagel (kalknagel) ontstaan. Om voetschimmel / kalknagels te voorkomen kun je het volgende doen:

▪ Draag in openbare gelegenheden, zoals bij sportclubs of zwembaden, altijd badslippers (vermijd contact met schimmels);
▪ draag schoenen die goed ventileren;
▪ loop thuis zo vaak mogelijk op blote voeten of sokken (geen schoenen i.v.m. ventilatie);
▪ trek dagelijks schone sokken aan;
▪ de sokken die je aantrekt moeten goed zweet op kunnen nemen en de huid drooghouden;
▪ was sokken en handdoeken op 60°;
▪ was de voeten dagelijks en gebruik niet te veel zeep;
▪ om te voorkomen dat de zuurgraad van de huid wordt aangetast kun je hier het best een geschikte zeepsoort voor gebruiken;
▪ maak de voeten goed droog na het douchen of wassen van de voeten.
 

Schoeisel

Goed schoeisel is erg belangrijk. Draag schoenen die passen en wissel regelmatig van schoenen. Knellende of slecht ademende schoenen zijn vanzelfsprekend erg slecht. Sommige winkels verkopen schoenen die je kan wassen. Als je erg gevoelig bent voor schimmelnagels is het wellicht het overwegen waard om dergelijk schoeisel aan te schaffen. Bij schimmelnagels of juist het voorkomen ervan, kun je je schoenen geregeld wassen.

 

Klik hier: voor producten om kalknagels te voorkomen!